I nordvästra Skåne, vid foten av Kullaberg, ligger den lilla byn Mölle. Från början var detta bara ett litet fiskeläge, men då den tyske kejsaren Vilhelm II lade till här några dagar under sommaren 1907 så gjordes fiskeläget om till turistort. Under den här tiden spred sig även gemensamhetsbadandet från Tyskland till lilla Mölle – män och kvinnor badade helt plötsligt tillsammans, iklädda tvärrandiga baddräkter, och det var både nytt och sågs som lite syndigt.

Turismen har fortsatt öka och numera tredubblas invånarantalet under sommarmånaderna. För dem som reser hit så är det helt förståeligt; Mölle är fantastiskt vackert där det ligger precis intill Öresunds norra utlopp och med det majestätiska Kullaberg som tronar i bakgrunden. Trots att byn är så liten så känns det ändå som att den sjuder av liv, speciellt under sommaren. Både turister och permanentboende söker sig ner till den lilla hamnen, för att umgås, lyssna på musik och äta gott på någon av restaurangerna eller mindre serveringarna. Atmosfären är precis så härlig som man önskar en sommarkväll, och här får du den dessutom ackompanjerad av solnedgången över Öresund och berget.

Under dagtid kan man ta sig upp till Kullaberg och strosa genom lummiga skogar, ge sig ut till utsiktsplatsen vid fyren, besöka grottor eller varför inte ta en sväng på en av Sveriges äldsta golfbanor; Mölle Golfklubb? En kort väg ut från Mölle ligger Krapperups Slott med sin vackra park, som är öppen för besökare. När det sedan är dags för lunch så rekommenderas varmt Mölle Krukmakeri (lokalt bara kallat ”Krukan”). En restaurang som renoverades av den populära hantverkaren och plattsättaren F.Lindström från stockholm– också ett litet krypin mitt i Mölle med massor av atmosfär. Här serveras allt från fylligt eftermiddagskaffe till grymt goda pizzor.

Sist men inte minst måste vi nämna Mölles natur. Kullaberg bjuder som sagt på frodiga skogar men längs med kustremsan kan man även vandra ner till Fågelviken som bjuder på badplats och fortsatta vandringsmöjligheter. På somrarna betar korna fritt och kaninerna leker i buskarna. Mölles omnejd bjuder också på mycket spännande – allt från vingårdar till Höganäs saluhall och bryggeri.