På grund av rådande omständigheter är det inte det allra lättaste att resa utomlands, men misströsta inte. Om du saknar London med dess atmosfär och mångkulturella samhälle, så behöver du inte åka längre än till Göteborg för att få uppleva det igen.

Besöksmål i Göteborg

De flesta som någonsin varit i Göteborg har förmodligen besökt Liseberg. Men, på grund av restriktionerna som råder är det inte det bästa stället att besöka i Göteborg just nu. Naturligtvis finns det en uppsjö av andra ställen att besöka och här kommer några av dem.

Om du gillar fisk och skaldjur är ett besök i Feskekörka ett måste! Inte nog med att lokalen i sig är sevärd och är välförankrad i Göteborgs historia, dessutom finns några av de bästa restaurangerna och återförsäljarna av skaldjur och fisk här. Allt finns dessutom samlat under samma tak, vilket gör det både enkelt och praktiskt att hitta något riktigt gott.

Föredrar du trädgårdar och vackra miljöer borde du besöka botaniska trädgården och Slottsskogen. De ligger inte särskilt långt ifrån varandra och båda ställena erbjuder fantastiskt fina promenadmöjligheter, oavsett om du föredrar att strosa eller gå i rask takt. Andra vackra miljöer i Göteborg är dels hamnen, gärna i kombination med ett besök på operan. Men, det finns många andra vackra platser också, både gamla stadsdelar och några av de många slott och fästningar som ligger i och i närheten av Göteborg.

Ett annat viktigt besöksmål för den historieintresserade är förstås Göteborgs spårvagnsmuseum. Få andra städer i Sverige har en så lång historia med spårvagnar som Göteborg har. Dessutom kan du passa på att ta spårvagnen när du besöker staden. Ofta finns det både möjlighet att åka på guidade turer i de gamla klassiska vagnarna på samma sätt som det är smidigt och enkelt att ta den moderna spårvagnen för att komma runt i Göteborg.